1.25.2013

PRINT PARADOXAL

дерево парадоксальності
корінням вгору посаджене росте
і десь там під землею
на ньому вже спіють
квадратні груші         
     (Грицько Чубай)



   Не знаю, чи помітили ви цю тенденцію, але повз моє око вона промелькнути не змогла, і я все більше й більше розгораюся до неї fashion-пристрастю! Я кажу про принтоманію.



   

   Пам'ятаю, кілька років назад подіуми й вулиці заполонила кольорова істерія, і тенденція colour blocking стала справжнім ковтком (не повітря) якогось п'янкого різнобарвного коктейлю. А сьогодні повторюється щось подібне, тільки голову нам закружляли кольори, принти, контрасти і абстакції! 

"Now What" RTW Spring-Summer 2013


















   Таке вільне оперування принтом вимагає (насправді) неабияких комбінаторних здібностей, але всі ці вуличні образи відомих it-girls створюють легке відчуття недосконалості і ефект чернетки, якоїсь повної розслабленості, фривольності і розгульства фантазії у сфері стилю.














   Неочікуваність рішень, епатажність поєднань і якась навіть абсурдна контрастність розворушує уяву, провокує, збуджує естетичну думку, заставляє мозок працювати! Це якась поезія хаосу і оказіональності. І мені це подобається! 











   Поп-артна наповненість, геометрія і абстракція, вінтажні замальовки, трохи японської моди, трохи етніки, трохи екзотики, трохи спорту - все це смачні інгрідієнти салату, який я зараз намагаюся проаналізувати:)

































   Розглядаючи ці образи розумієш, що тут, начебто, вже й нема ані найменшої логіки, що це тоталний random, що мода ось-ось перетне межу пристойності і вже буде не модою, а буквально повсякденним вбранням сільської бабці, яка здійснює свій щоденний вибір лахміття оказіонально, говорячи простою мовою, одягає те, що під руку потрапить. А має вона небагато: в силу своєї ніщети чи маленької потреби. От і виходить, що дві протилежності раптом сходяться: висока мода і необомж-стиль голоти! Парадокс! Анна П'яджі чи Анна Делло Руссо і сільська бабця Мокрина в системі модних координат опиняються на одній прямій, тільки перші згадані дами витрачають(чи витрачали, царство небесне пані П'яджі) на свій стиль мішки грошей, а бабця Мокрина тариться на стихійному ринку:)

Check it out! :)

Anna Dello Russo


















Viviana Volpicella















Susie Bubble (особливо парадоксальна:)














Natalie Joos


















Аня Зюрова








Anna Piaggi
найбільше хворіла принтоманією і кольоровою істерією, тяжкий випадок, що лікуванню не піддавався)









 
     Ну, і на останок, - трохи світлин з журналів і галерея трендових бабусь на здачу.





































========================

























   Ось такі-от пироги:)

Немає коментарів:

Дописати коментар