2.18.2013

POSH women's day

     Вчора дизайнерський дует POSH розпочав підготовку до весни, запросивши усіх зацікавлених до свої києвської творчої студії за адресою Мельникова 22. 



     Це були приємні жіночі посиденьки, де, окрім примірки неймовірної краси суконь та спідничок з капсульної колекції 'Paradise' весна-літо 2013, кожна бажаюча могла потішити себе безкоштовною консультацією косметолога, безкоштовним макіяжем і зачіскою від талановитих дівчат Зіни Моріно та Ані Кузьміних, або ж просто келишком шампанського. Дівчата-дизайнерки, мініатюрні і тендітні Каріна та Діана, дуже схожі одна на одну, гостинно приймали і дозволили мені заглянути "за ширму" своєї творчої лабораторії. 



     Я не втрималась і приміряла мало не всю колекцію, отримавши чимало естетичного задоволення, яке отримуєш, тримаючи в руках щось дуже вартісне і оригінально-авторське.











Малюнки по всій довжині сукні (Ієронім Босх):







Спина сукні:



       Зараз буду банальною, але секрет такої позитивної емоції в тому, що у примхливо скроєних сукнях і жакетиках POSH є душа! В них багато душі і змісту, а через це, на жаль (чи на щастя?), мало комерції. Навіть назва POSH вказує на багатство внутрішнього світу людини. В цих речах багато витонченої невульгарної еротики (оригінальні ліфи, ілюзії корсетів, м'які звивисті лінії крою і тканини кольору nude). 

Сукня - моя фаворитка:











"Голе" боді (моє улюблене):







      Коли я переодягалась, Каріна Волохова запропонувала поглянути на зворотний бік сукні, на шви і на підкладку. Все зроблено дуже турботливо і охайно, ніякого оверлоку і конвеєрності. Кожна деталь продумана, крій складний і примхливий, тканини "багаті" і різнофактурні. Деякий одяг пошитий з таких ніжних і м'яких тканин, що сприймається він, як друга шкіра. Оглядаючи одяг, натрапляєш на такі милі несподіванки, як незвичний поділ жакета, яскраві вшиті замки, рельєфи-ілюзії кишень чи цілі картини на (!) підкладці. Малюнки на деталях виробів взагалі варті окремої розмови.


















      На створення колекції 'Paradise' Діану Богач та Каріну Волохову надихнуло зображення художниками раю, особливо картини Ієроніма Босха та Сандро Ботічелі. Саме за мотивами цих великих майстрів дівчата створили колажі і замовили принти, якими щедро оздобили колекцію.

Спідниця, на якій підписався Ієронім Босх (моя фаворитка):











А на цій підписався Сандро Ботічелі:











Жакет з "порталом" у світ Босха (окраса колекції):





     Одяг POSH мені здається дуже поетичним і вимріяним. В ньому багато гармонії, яка йде з первозданності природи. В ньому багато одухотвореності, яка йде з класичного мистецтва. Приміряючи цей одяг, отримуєш таку естетичну емоцію, яку ніколи не звідаєш, одягаючи на себе чергову річ від ZARA чи TOPSHOP.

Трохи атмосферних фото з майстерні дівчат:











     Створюючи одяг для колекції 'Paradise', дівчата хотіли втілити «стан раю» для справжньої жінки, привідкрити її багатий внутрішній світ і природну красу. «Стан раю» в їхньому розумінні - це спокій, рівновага і гармонія, які відображаються в плавних лініях крою, м'яких драпіруваннях, складках довгих спідниць. Дизайнерки комбінували яскраві вставки, прикраси і вишивки з чорними і сірими тканинами, щоб створити асоціації з забарвленням птахів, фактурою тварин, соковитістю рослин. У сучасну епоху НТР, занурену у ноосферу і перевантажену цифровою інформацією, звернення до першоджерела, до природи, використання ботанічних мотивів, імітація цієї природи (власне, з чого і починалось мистецтво) - є єдиноможливим виходом із кризи людського Я і втрати естетичних орієнтирів людини.



 А ось цей жакетик з задоволенням, я думаю, використала б Lady Gaga чи Rihanna в своєму сценічному образі:








     (Дуже вдалим експериментом на тему природи, наприклад, стала лінія світшотів 'Botanical Layers' від Masha Reva для київського бренду Syndicate, а також її колекція 'Merging' (фото в кінці статті).

     Одяг POSH цілком кутюрний. Він має дуже мало спільного з трендами і мінливою кон'юктурою фешн-ринку. Він виходить за рамки моди і тісно переплітається з мистецтвом. Мені дуже до душі ця тенденція переносити полотна видатних майстрів на одяг. Якщо це зроблено талановито, одяг стає дуже особливим, він перестає бути просто тим, чим можна прикрити тіло, він несе в собі послання з глибини віків, він говорить до світу.      

     (Однією з моїх улюблених є колекція Spring/Summer 2012 від Rodarte, в якій дизайнерки помістили не одяг картини Ван Гога (фото в кінці статті).

     Купивши одного разу таку сукню чи жакет, ніколи не наважишся його віддати подрузі чи, не дай Боже, викинути, як ніколи не наважишся зробити це з улюбленою книгою чи прикрасою. Тому що кожна річ унікальна, кожна річ - це якась окрема історія.

     Якби у нас раптом відчинився музей української моди, багато з речей бренду POSH могли б стати його достойними експонатами.

Фото з лукбуку колекції 'Paradise' (автор світлин - Вікторія Болькіна):








Фото згаданої лінії Masha Reva for Syndicate 'Botanical Layers':





'Merging' 2012 by Masha Reva:









Колекція Rodarte Spring-Summer 2012 з картинами Ван Гога:




Ну, і трохи фото з POSH WOMEN'S DAY:

Каріна Волохова



Діана Богач












Фото з позначкою "ESCORZO фотостудия" - Олександр Цибульський

4 коментарі:

  1. Ого! супер стаття,мені дуже сподобалось!
    такий гарний одяг, надзвичайний
    підкладка в Босха це взагалі, поза межами
    не знаєш, скільки коштує цей піджак з підкладкою?

    доречі, мої компліменти щодо грудей - у тебе вони стали надзвичайно гарні, така форма і розмір - ідеально
    який це розмір у тебе, якщо не секрет?

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую, Катюшка, шо оцінила)) одяг у дівчат дуже видовищний)

    цей піджак 2500 грн)

    0_О дякую за компліменти моїм грудям))) розмір - повний 70 (75) А і вдалий пуш ап))

    ВідповістиВидалити
  3. блін, а 2500 це не так і багато за дизайнерський піджак, та ще й ТАКИЙ!!!

    нічого собі! ну просто ідеальний бюст, чесне слово!!

    ВідповістиВидалити
  4. Та це взагалі не гроші за європейськими мірками... Той ж Rodarte продав би такий піджак не мешне, ніж за 10 000 грн...

    ВідповістиВидалити