11.09.2012

ARISTOCRATIC PALENESS


   
   Білосніжна шкіра у всі часи вважалася символом аристократичності, аж поки Коко Шанель у 20-х роках минулого століття не зламала цей надокучливий стереотип, що жінка повинна бути блідою, як порцелянова лялька, і не розпочала пропаганду красивого засмаглого тіла. 
   Ця повальна мода на засмагу з перебоями триває аж до сьогодні, у когось проявляючись у принадній легкій шоколадності шкіри, а в когось - у відвертому знущанні над епітелієм і, як результат, - в образі курки-гриль:) Довгий час засмага, як колись білосніжна шкіра, вважалась у нас символом майновитих людей і людей з вищих кіл, які мали гроші на дорогі курорти, солярії, автозасмаги і т.п.
   Не секрет, що засмагла шкіра зазвичай виглядає краще, бо вирівнюється тон, не так виділяються дрібні помарочки, кола під очима і вся ця дівоча напасть, а от як бути з блідою шкірою? Звісно, за блідою шкірою доглядати важче і досягти ідеальної "порцеляновості" складніше, аніж ідеальної "шоколадності", але, милуючись Дітою фон Тіз, мимоволі кажеш собі - варто:) Бліда, але не хворобливо бліда шкіра робить обличчя свіжим і юним, ніжним, як тале морозиво, загадовим, як місячне сяйво. До такого обличчя хочеться торкатися, але лагідно, щоб не пошкодити, як красиву і дорогу ляльку.

 

   По-справжньому оцінити блідість шкіри мене змусила моя подруга Мар'яна. Пам'ятаю, наша дружба почалась з того, як на якійсь із занудних пар на гальорці я, позіхаючи, вийняла з сумки свіженький ELLE, і Мар'яна почала розглядати зі мною картинки. Ми обговорювали укладки, манікюри, те, що "колосальноє значєніє в наше врємя пріобрєтают брові", а потім наша дискусія бабсовєта перейшла в Зелений корпус (на арго філологів так зветься парк ім. Шевченка). Мар'яна розповіла, що ніколи не засмагає (і я дуже здивувалась!), що піклується про збереження своєї молодості, а сонце нам, дєвочкам - смертельний ворог. Відтоді я не відвідую солярії:) Правда, на пляжі втриматись від сонячних ванн не можу:)

   А ось, власне, і моя білосніжна подружка:



   Саме білосніжна шкіра названа експертами краси головним beauty trend в макіяжі сезону Осінь-Зима 2012-2013.

Rochas RTW Fall-Winter 2012-2013
 






Haider Ackermann RTW Fall-Winter 2012-2013






Alexis Mabille RTW Fall-Winter 2012-2013










Issey Miyake RTW Fall-Winter 2012-2013






Josie Natori RTW Fall-Winter 2012-2013














Valentino Couture Fall-Winter 2012-2013









Gucci RTW Fall-Winter 2012-2013














Viktor & Rolf RTW Fall-Winter 2012-2013







    До місячно-блідої шкіри чудово пасує будь-який тип макіяжу: від класичного rouge lips чи smokey eyes до золотих, теракотових, пастельних відтінків і найтемніших помад. Приємно розписувати обличчя, коли воно, мов tabula rasa!
 
Dita von Teese, порцелянова ікона, pin up королева і моя фаворитка:












Rooney Mara, субтильна "дівчинка з тату дракона":






















Jessica Chastain, чарівна домогосподарка-блондиночка з фільму "The help":
















Michelle Trachtenberg, alwaysperfectmakeup girl:

















 P.S. Засмагайте під місяцем:) Цьом!